Nutriční hodnoty (Jablíčkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 790 kJ / 5 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,04 g |
Tuky | 166,55 g |
– nasycené | 102,04 g |
– nenasycené | 56,69 g |
–– mononenasycené | 49,42 g |
–– polynenasycené | 7,26 g |
––– omega 3 | 1,12 g |
Vláknina | 37,34 g |
Cholesterol | 740 mg |
Sodík | 591 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 855,40 g |
– cukry | 588,43 g |
––– laktóza | 18,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1,5 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
125 g 125 g cukru moučky | Cukr bílý | 125 g |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
velká špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 1 střední vejce | Vejce slepičí | 70 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
1 balíček 1 balíček skořicového cukru | Cukr skořicový | 20 g |
2 balení 2 balení vanilkového pudinku | Puding v prášku | 74 g |
3/4 l 3/4 l jablečného džusu s bílým vínem (nebo jen džusu bez vína) | Džus jablečný | 750 ml |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 balení 1 balení vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
400-500 ml 400-500 ml husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 450 ml |
kakao na poprášení | Kakao prášek |