Nutriční hodnoty (Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 553 kJ / 1 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 122,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,38 g |
| Tuky | 38,39 g |
| – nasycené | 13,85 g |
| – nenasycené | 17,33 g |
| –– mononenasycené | 14,37 g |
| –– polynenasycené | 2,96 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 38,74 g |
| – cukry | 16,02 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové plece | Vepřová plec | 600 g |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 menší celer nastrouhaný na jemno | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| vývar z masa | Vývar masový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| špetka špetka sušené bazalky | Bazalka sušená | |
| brusinková marmeláda | Marmeláda brusinková |