Nutriční hodnoty (Cizrnovo-vajíčková pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 689 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 39,93 g |
| – nasycené | 11,99 g |
| – nenasycené | 20,18 g |
| –– mononenasycené | 13,35 g |
| –– polynenasycené | 6,83 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 51,00 g |
| Cholesterol | 804 mg |
| Sodík | 343 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 46,95 g |
| – cukry | 5,85 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky) | Cizrna | 150 g |
| 1 1 menší cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| hrst hrst sekané pažitky nebo řeřichy | Pažitka čerstvá | |
| sůl a pepř dle chuti | Pepř černý |