Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Obrácený koláč s jablky (variace na Tarte tatin) bez lepku, mléka a vajec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 102 kJ /
2 892 kcal
Bílkoviny30,70 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,70 g
Tuky65,68 g
– nasycené10,02 g
– nenasycené52,29 g
–– mononenasycené34,77 g
–– polynenasycené17,52 g
––– omega 33,37 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 214 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy530,30 g
– cukry217,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 jablka Jablko čerstvé 600 g
40 g 40 g bezmléčného tuku Margarín 40 g
50 g 50 g cukru Cukr bílý 50 g
½ l žičky žičky skořice Skořice ceylonská
300 g 300 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) Mouka rýžová hladká 300 g
100 g 100 g hladké čirokové mouky Mouka čiroková 100 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
šťáva a kůra z ½ citronu Citrón čerstvý
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
cca 400 ml 400 ml vody Voda 400 ml
volitelně ½ l žičky žičky xanthanu nebo guaru E415 - Xanthan
volitelně 1 lžíce lžíce vlákniny (psyllia, bambusové, bramborové, inulinu…)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.