Nutriční hodnoty (Obrácený koláč s jablky (variace na Tarte tatin) bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 102 kJ / 2 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,70 g |
Tuky | 65,68 g |
– nasycené | 10,02 g |
– nenasycené | 52,29 g |
–– mononenasycené | 34,77 g |
–– polynenasycené | 17,52 g |
––– omega 3 | 3,37 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 530,30 g |
– cukry | 217,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
40 g 40 g bezmléčného tuku | Margarín | 40 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
½ l žičky žičky skořice | Skořice ceylonská | |
300 g 300 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) | Mouka rýžová hladká | 300 g |
100 g 100 g hladké čirokové mouky | Mouka čiroková | 100 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
šťáva a kůra z ½ citronu | Citrón čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
cca 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
volitelně ½ l žičky žičky xanthanu nebo guaru | E415 - Xanthan | |
volitelně 1 lžíce lžíce vlákniny (psyllia, bambusové, bramborové, inulinu…) |