Nutriční hodnoty (Obrácený koláč s jablky (variace na Tarte tatin) bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 102 kJ / 2 892 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,70 g |
| Tuky | 65,68 g |
| – nasycené | 10,02 g |
| – nenasycené | 52,29 g |
| –– mononenasycené | 34,77 g |
| –– polynenasycené | 17,52 g |
| ––– omega 3 | 3,37 g |
| Vláknina | 28,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 530,30 g |
| – cukry | 217,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 40 g 40 g bezmléčného tuku | Margarín | 40 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| ½ l žičky žičky skořice | Skořice ceylonská | |
| 300 g 300 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) | Mouka rýžová hladká | 300 g |
| 100 g 100 g hladké čirokové mouky | Mouka čiroková | 100 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| šťáva a kůra z ½ citronu | Citrón čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| cca 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
| volitelně ½ l žičky žičky xanthanu nebo guaru | E415 - Xanthan | |
| volitelně 1 lžíce lžíce vlákniny (psyllia, bambusové, bramborové, inulinu…) |