

Pomerančová srdíčka
Suroviny
- Klasické sušenkové, kterému se nesprávně říká linecké:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- strouhaná kůra z pomeranče
- Na slepení:
- pomerančová marmeláda
- na dokončení:
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto a uložíme v chladnu do druhého dne.
Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Zchladlá slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do čokolády. Necháme zaschnout.
Poznámka od kuchařky
Pomerančovou marmeládu, jak ji dělám já už léta, najdete tady:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomerančová srdíčka
-
Chechtik: Asi 120 kousků, záleží, jak je malá formička
-
Kolik asi je cukroví z této dávky? děkuji
-
Jsou krásné
-
Krásné srdíčka
+
-
fb.lib: Františku, chystám se na marmeládu během týdne, nemám ji ještě nafocenou. Pak ji přidám
Tu dánskou máte víceméně popsanou od nordica 11:41
-
Ahoj,čtu tady recept dánský na pomerančovou marmeládu ,francouzský recept na výrobu pomerančový marmelády a proč ten recept není zde uveřejněný.Myslím že by tom udělalo radost více lidem né jenom mě.Díky
-
Taky vyzkouším, pomerančovou marmeládu mám, tak ještě dostat chuť do práce
-
Už se těším,až vyzkouším
chuť pomeranče a čokolády prostě miluju
marmeládu mám vlastní i koupenou,tak aspoň porovnám
bodík udělen
-
fb.lib: Jj, je to zase trochu jiná chuť
nordica: Aha, tak tenhle recept neznám. Já dělám marmeládu podle jednoho francouzského receptu, dává se hlavně čistá dužnina a méně kůry, aby marmeláda nebyla moc hořká, vyhovuje nám to lépe -
Žížala - záleží na pomerančích, já dělám marmeládu podle originálního dánského receptu už asi 20 let. Jeden den nakrájím pomeranče a citron, zaliju příslušnou dávkou vody a nechám "macerovat" do příštího dne. Pak 30 min. vařím jen tak, potom přidám příslušné mnžoství cukru a trochu kys. citronové. A vařím a občas míchám. Výsledek je netekutá marmeláda s kousky kůry - je to tak dobré, že používám i jako vánoční dárky. Na výrobu samotné kandované kůry v čokoládě jsem si ještě netroufla.
-
fb.lib:
To není kandovaná kůra -
Loni jsem poprvé použil pomerančovou marmeládu na slepování cukroví - Strapáčů.Nemělo to chybu,koupil jsem ji v Kauflandu a je v ni i kandovaná kůra což zvýrazní chuť.Toto linecké cukroví je takřka klasika takové zpestření.
-
nordica: Já nedávám vodu, ovoce je šťavnaté dost
-
casino: Poleva z pomerančové šťávy vypadá taky moc dobře
, ale my přece jen asi raději tu čokoládu
Ale až budu péct letos, vyzkouším i tu "Vaši"
-
Kdo ma rad pomerancovou kuru v cokolade (jako moje malickost), urcite oceni, krasne cukrovicko!