Nutriční hodnoty (Jarní ředkvičková polévka s ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 664 kJ / 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,65 g |
| Tuky | 18,58 g |
| – nasycené | 11,03 g |
| – nenasycené | 6,37 g |
| –– mononenasycené | 5,27 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 390 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 44,83 g |
| – cukry | 9,66 g |
| ––– laktóza | 1,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1 listů 1 listů 1 hrst ředkvičkových listů | ||
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 malé brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1 kostka 1 kostka BIO zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce ricotty | Ricotta | 30 g |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská |