Nutriční hodnoty (Polévka z mungo fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 956 kJ / 707 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,77 g |
| Tuky | 20,02 g |
| – nasycené | 10,92 g |
| – nenasycené | 10,37 g |
| –– mononenasycené | 5,90 g |
| –– polynenasycené | 4,48 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 78,61 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 68,47 g |
| – cukry | 27,98 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek zelených mungo fazolek | Mungo | |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko) | Ghí | 15 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kari | Kari | 2.5 g |
| hrubozrnná mořská sůl | Sůl mořská |