Nutriční hodnoty (Dort s ovocem a šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 24 777 kJ / 5 922 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,50 g |
| Tuky | 421,20 g |
| – nasycené | 214,97 g |
| – nenasycené | 180,11 g |
| –– mononenasycené | 141,91 g |
| –– polynenasycené | 38,20 g |
| ––– omega 3 | 6,00 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 3,26 g |
| Sacharidy | 428,05 g |
| – cukry | 267,55 g |
| ––– laktóza | 43,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 190 g 190 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 190 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| horká voda (cca 3 lžíce) | Voda | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 750 ml 750 ml šlehačky min 30% | Šlehačka 35% | 750 ml |
| 250 g 250 g bílé čokolády (může být i tmavá) | Čokoláda mléčná 25% | 250 g |
| ovoce na ozdobu | Jahody čerstvé | |
| balení balení trubiček | ||
| sáček sáček želatiny | Želatina vepřová |