Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mátový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 625 kJ /
2 778 kcal
Bílkoviny71,63 g
– z toho živočišné bílkoviny48,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,23 g
Tuky158,14 g
– nasycené63,11 g
– nenasycené85,80 g
–– mononenasycené65,06 g
–– polynenasycené20,73 g
––– omega 35,89 g
Vláknina25,35 g
Cholesterol 531 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy254,48 g
– cukry149,35 g
––– laktóza25,58 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
8 8 čerstvých mátových lístků Máta peprná list čerstvá
200-250 ml 200-250 ml plnotučného mléka Mléko kravské plnotučné 3,5% 225 ml
80 g 80 g moučkového cukru Cukr bílý 80 g
110 g 110 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 110 g
45 g 45 g holandského kakaa Kakao prášek 45 g
1 1 kávová lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 1 kávová lžička jedlé sody Jedlá soda
1 1 kávová lžička soli Sůl mořská
60 ml 60 ml řepkového oleje Olej řepkový 60 ml
kapka kapka kouzelné vanikové pasty
1 1 velké vejce Vejce slepičí 70 g
90 ml 90 ml teplé vody Voda 90 ml
200-250 g 200-250 g mraženého černého rybízu Rybíz černý čerstvý 225 g
voda na podlití dle potřeby Voda
špetka špetka skořice Skořice ceylonská
1 1 čajová lžička datlového sirupu Sirup datlový
1 1 kávová lžička želatiny v prášku Želatina vepřová
8 8 čerstvých mátových lístků Máta peprná list čerstvá
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
smetana fix Ztužovač šlehačky
250 g 250 g tvarohu ve vaničce Tvaroh polotučný 250 g
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 25 g
zelené gelové potravinářské barvivo E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )
čerstvá máta na dozdobení Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.