Nutriční hodnoty (Mátový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 625 kJ / 2 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,23 g |
Tuky | 158,14 g |
– nasycené | 63,11 g |
– nenasycené | 85,80 g |
–– mononenasycené | 65,06 g |
–– polynenasycené | 20,73 g |
––– omega 3 | 5,89 g |
Vláknina | 25,35 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 254,48 g |
– cukry | 149,35 g |
––– laktóza | 25,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 8 čerstvých mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
200-250 ml 200-250 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 225 ml |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
110 g 110 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
45 g 45 g holandského kakaa | Kakao prášek | 45 g |
1 1 kávová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 kávová lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská | |
60 ml 60 ml řepkového oleje | Olej řepkový | 60 ml |
kapka kapka kouzelné vanikové pasty | ||
1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
90 ml 90 ml teplé vody | Voda | 90 ml |
200-250 g 200-250 g mraženého černého rybízu | Rybíz černý čerstvý | 225 g |
voda na podlití dle potřeby | Voda | |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
1 1 čajová lžička datlového sirupu | Sirup datlový | |
1 1 kávová lžička želatiny v prášku | Želatina vepřová | |
8 8 čerstvých mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
smetana fix | Ztužovač šlehačky | |
250 g 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
zelené gelové potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
čerstvá máta na dozdobení | Máta peprná list čerstvá |