Nutriční hodnoty (Mátový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 625 kJ / 2 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,23 g |
| Tuky | 158,14 g |
| – nasycené | 63,11 g |
| – nenasycené | 85,80 g |
| –– mononenasycené | 65,06 g |
| –– polynenasycené | 20,73 g |
| ––– omega 3 | 5,89 g |
| Vláknina | 25,35 g |
| Cholesterol | 531 mg |
| Sodík | 505 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 254,48 g |
| – cukry | 149,35 g |
| ––– laktóza | 25,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 čerstvých mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
| 200-250 ml 200-250 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 225 ml |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 110 g 110 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
| 45 g 45 g holandského kakaa | Kakao prášek | 45 g |
| 1 1 kávová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 kávová lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
| 1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská | |
| 60 ml 60 ml řepkového oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| kapka kapka kouzelné vanikové pasty | ||
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 90 ml 90 ml teplé vody | Voda | 90 ml |
| 200-250 g 200-250 g mraženého černého rybízu | Rybíz černý čerstvý | 225 g |
| voda na podlití dle potřeby | Voda | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 čajová lžička datlového sirupu | Sirup datlový | |
| 1 1 kávová lžička želatiny v prášku | Želatina vepřová | |
| 8 8 čerstvých mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| smetana fix | Ztužovač šlehačky | |
| 250 g 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| zelené gelové potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| čerstvá máta na dozdobení | Máta peprná list čerstvá |