Nutriční hodnoty (Kuře s česnekovou omáčkou zapečené na špenátu, se špagetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 7 423 kJ / 1 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,04 g |
Tuky | 97,40 g |
– nasycené | 45,40 g |
– nenasycené | 38,29 g |
–– mononenasycené | 32,98 g |
–– polynenasycené | 5,31 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 50,36 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 134,90 g |
– cukry | 39,06 g |
––– laktóza | 27,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí horní stehna (nebo prsní řízky) | Kuřecí stehenní řízky | |
500 g 500 g listového špenátu (nejlepší jsou čerstvé listy, tak se o nic jiného nepokoušejte) | Špenát čerstvý | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
hrst hrst špaget | Špagety pšeničné | |
pepř | Pepř černý | |
100 g 100 g parmezánu | Parmezán | 100 g |
3 palice 3 palice česneku | Česnek čerstvý | 270 g |
1 1 rajče nebo několik cherry rajčat | Rajče červené čerstvé | 60 g |