

Bramborové langoše
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 100-120 g studených uvařených brambor ve slupce
- 150 g smetanového bílého jogurtu
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1/2 kelímku od jogurtu vlažného mléka
- sůl
- olej na smažení
- ---
- kečup
- strouhaný sýr
- česnek
- usmažená křupavá slaninka
- tatarka - to, co kdo má rád
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s droždím. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemno. Všechny uvedené suroviny spojíme a dáme na 1/2 hodinky pod utěrku odpočinout.
Lžíci odebíráme kousky, na pomoučeném vále utvoříme kulaté placičky. Rozehřejeme olej a placičky usmažíme z obou stran do zlaté barvy.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek, odsát přebytečný tuk. Ihned pomažeme oblíbenou surovinou, posypeme sýrem a podáváme ještě teplé a křupavé.
Poznámka od kuchařky
Když zbude těsto, klidně ho dejte do lednice a udělejte až druhý den.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové langoše
-
Mizera: Jsem ráda, že chutnají, děkuji
-
Moc dobré , dělám opakovaně
-
Ty jsem ještě nikdy nezkoušela.
-
cumacekvendelin: Sušené droždí se jen smíchá, z toho se kvásek nedělá..
-
To droždí jen smíchat s moukou? Tam kvásek není?
-
-
rozmarynaH: Měla jsem těsto v lednici a přišel vnuk s medajlí, tak měl langoš přes celý talíř.
-
mika59: Díky
-
rozmarynaH: Marci cca 10 cm v průměru, ale můžou být i mini a taky větší,, záleží na momentální chuti..
-
To by mě chutnalo
Jen pro moji představu, jaký průměr měly ty langoše. Děkuji za odpověď.
-