Nutriční hodnoty (Hovězí kližka à la krkovička s kedlubnovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 924 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,62 g |
| Tuky | 73,31 g |
| – nasycené | 26,77 g |
| – nenasycené | 41,97 g |
| –– mononenasycené | 32,14 g |
| –– polynenasycené | 9,83 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 37,38 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 544 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 75,00 g |
| – cukry | 55,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 800 g kližky (2 pláty i s morkovou kostí) | Hovězí kližka | |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 3 3 střední cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 2 slovenské papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 7 7 malých žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 10 10 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 300 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| koření na steaky | Koření Argentina | |
| 1 1 velký kedluben i s listím (ne gigant) | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 50 g 50 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |