Nutriční hodnoty (Zapékaný květák se strouhankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 820 kJ / 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,83 g |
| Tuky | 31,06 g |
| – nasycené | 6,75 g |
| – nenasycené | 21,32 g |
| –– mononenasycené | 10,27 g |
| –– polynenasycené | 11,05 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 19,18 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 160 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 39,36 g |
| – cukry | 22,48 g |
| ––– laktóza | 2,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 250 g 250 g zeleninového tofu | Tofu bylinkové | 250 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 4 lžíce jemné strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce celerové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |