Nutriční hodnoty (Kližka v perníkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 323 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 163,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,10 g |
Tuky | 35,22 g |
– nasycené | 14,58 g |
– nenasycené | 19,19 g |
–– mononenasycené | 13,58 g |
–– polynenasycené | 5,61 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 55,12 g |
Cholesterol | 398 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,02 g |
Sacharidy | 81,28 g |
– cukry | 48,02 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 800 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru nebo kousek bulvy | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku na plátky | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
150 ml 150 ml černého piva + vývar | Pivo tmavé 10ᵒ | 150 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce strouhaného perníku | Perník strouhaný | 52.5 g |
1 1 rovná lžíce povidel | Povidla | |
mletý kmín+nové koření | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |