Nutriční hodnoty (Kuřecí řízek s citronem a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 079 kJ / 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,23 g |
| Tuky | 18,12 g |
| – nasycené | 11,23 g |
| – nenasycené | 6,11 g |
| –– mononenasycené | 5,33 g |
| –– polynenasycené | 0,79 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,77 g |
| – cukry | 7,51 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí stehenní řízky (cca 300 g) | Kuřecí stehenní řízky | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 menší červená cibule – jemně nakrájená | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 citron – polovinu použijeme na šťávu, polovinu částečně na ozdobu a dochucení | Citrón čerstvý | 90 g |
| hrst hrst čerstvého kopru (v nouzi sáhneme i po sušených výhoncích) | Kopr nať čerstvý | |
| 125 ml 125 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |