Nutriční hodnoty (Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 886 kJ / 929 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
| Tuky | 35,18 g |
| – nasycené | 10,55 g |
| – nenasycené | 23,92 g |
| –– mononenasycené | 19,91 g |
| –– polynenasycené | 4,01 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 5,87 g |
| Cholesterol | 232 mg |
| Sodík | 226 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 29,86 g |
| – cukry | 20,45 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 žampiony – použijeme jen kloboučky | Žampion čerstvý | |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 300 ml 300 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička granulovaného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 350-400 g 350-400 g kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 375 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky italské bylinkové směsi | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 zelená paprika – možné vynechat | Paprika zelená čerstvá | |
| listová petržel | Petržel kořenová čerstvá |