Nutriční hodnoty (Fazolková "kyselka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 545 kJ / 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 48,90 g |
– nasycené | 30,45 g |
– nenasycené | 17,36 g |
–– mononenasycené | 12,28 g |
–– polynenasycené | 5,08 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 182 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 63,52 g |
– cukry | 18,69 g |
––– laktóza | 11,99 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
cca 300 g 300 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek ( já jsem měla mix zelených a žlutých ) | ||
100 g 100 g paprikové pikantní klobásy (maďarská, chorizo... | Klobása | 100 g |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
3 3 středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 l 1 l vývaru nebo vody (zde kuřecí vývar) | Vývar hovězí | 1000 ml |
0,25 l 0,25 l plnotučného mléka nebo 100 ml smetany na vaření | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 250 ml |
ocet | Ocet lihový | |
sůl, pepř | Pepř černý | |
popř. kopr | Kopr nať čerstvý |