Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolková "kyselka")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 545 kJ /
847 kcal
Bílkoviny35,41 g
– z toho živočišné bílkoviny29,13 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,28 g
Tuky48,90 g
– nasycené30,45 g
– nenasycené17,36 g
–– mononenasycené12,28 g
–– polynenasycené5,08 g
––– omega 30,59 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,25 g
Sacharidy63,52 g
– cukry18,69 g
––– laktóza11,99 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
cca 300 g 300 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek ( já jsem měla mix zelených a žlutých )
100 g 100 g paprikové pikantní klobásy (maďarská, chorizo... Klobása 100 g
2 PL 2 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
3 3 středně velké brambory Brambor zimní 150 g
1 l 1 l vývaru nebo vody (zde kuřecí vývar) Vývar hovězí 1000 ml
0,25 l 0,25 l plnotučného mléka nebo 100 ml smetany na vaření Mléko kravské plnotučné 3,5% 250 ml
ocet Ocet lihový
sůl, pepř Pepř černý
popř. kopr Kopr nať čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.