Nutriční hodnoty (Fazolková "kyselka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 545 kJ / 847 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 48,90 g |
| – nasycené | 30,45 g |
| – nenasycené | 17,36 g |
| –– mononenasycené | 12,28 g |
| –– polynenasycené | 5,08 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 182 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 63,52 g |
| – cukry | 18,69 g |
| ––– laktóza | 11,99 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 300 g 300 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek ( já jsem měla mix zelených a žlutých ) | ||
| 100 g 100 g paprikové pikantní klobásy (maďarská, chorizo... | Klobása | 100 g |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 3 středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 l 1 l vývaru nebo vody (zde kuřecí vývar) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 0,25 l 0,25 l plnotučného mléka nebo 100 ml smetany na vaření | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 250 ml |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| popř. kopr | Kopr nať čerstvý |