Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Babiččiny buchty s mákem a povidly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 832 kJ /
2 828 kcal
Bílkoviny65,99 g
– z toho živočišné bílkoviny39,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny26,85 g
Tuky130,83 g
– nasycené42,01 g
– nenasycené74,74 g
–– mononenasycené41,27 g
–– polynenasycené33,47 g
––– omega 30,44 g
Vláknina33,65 g
Cholesterol 852 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy282,96 g
– cukry242,11 g
––– laktóza17,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 g 40 g droždí Droždí pekařské lisované 40 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
450 450 g polohrubé mouky a špetka soli Mouka pšeničná polohrubá
2 2 větší uvařené a najemno nastrouhané brambory Brambor zimní 100 g
60 g 60 g vepřového sádla Sádlo vepřové 60 g
šťáva z jednoho citronu (1 lžička lžička šťávy ) Citrón čerstvý
olej na potření buchet a na vymazání pekáčku Olej řepkový
100 g 100 g mletého máku Mák modrý mletý 100 g
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
40 g 40 g cukru Cukr bílý 40 g
2 PL 2 PL rumu Rum 34 ml
200 g 200 g povidel Povidla 200 g
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
2 - 3 PL 2 - 3 PL rumu nebo tresti Rum 42.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.