Nutriční hodnoty (Babiččiny buchty s mákem a povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 832 kJ / 2 828 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,85 g |
| Tuky | 130,83 g |
| – nasycené | 42,01 g |
| – nenasycené | 74,74 g |
| –– mononenasycené | 41,27 g |
| –– polynenasycené | 33,47 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 33,65 g |
| Cholesterol | 852 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 282,96 g |
| – cukry | 242,11 g |
| ––– laktóza | 17,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 450 450 g polohrubé mouky a špetka soli | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 2 větší uvařené a najemno nastrouhané brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 60 g 60 g vepřového sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| šťáva z jednoho citronu (1 lžička lžička šťávy ) | Citrón čerstvý | |
| olej na potření buchet a na vymazání pekáčku | Olej řepkový | |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
| 200 g 200 g povidel | Povidla | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 2 - 3 PL 2 - 3 PL rumu nebo tresti | Rum | 42.5 ml |