Nutriční hodnoty (Vepřová líčka s česnekem a majoránkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 122 kJ / 2 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
| Tuky | 107,55 g |
| – nasycené | 37,16 g |
| – nenasycené | 67,66 g |
| –– mononenasycené | 51,22 g |
| –– polynenasycené | 16,44 g |
| ––– omega 3 | 4,36 g |
| Vláknina | 24,27 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 718 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 44,38 g |
| – cukry | 15,86 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřových líček | Vepřová líčka | 800 g |
| 100 ml 100 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 50 ml 50 ml rostlinného oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 1 1 mrkev + půl mrkve na ozdobu | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 300 g 300 g celeru + 50 g na ozdobu | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 4 větvičky 4 větvičky majoránky | Majoránka sušená | |
| 15 lístků 15 lístků majoránky do hotové omáčky | Majoránka sušená | |
| 8 8 žampionů krájených na osminky | Žampion čerstvý | |
| 300 ml 300 ml červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kvalitního rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 150 ml 150 ml vína Marsala | Víno bílé suché | 150 ml |
| 50 50 g másla nakrájeného na kostičky | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané ploché petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |
| sůl, pepř | Pepř černý |