Nutriční hodnoty (Francouzské brambory II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 20 879 kJ / 4 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 247,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 204,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,94 g |
Tuky | 270,88 g |
– nasycené | 109,08 g |
– nenasycené | 128,25 g |
–– mononenasycené | 103,93 g |
–– polynenasycené | 24,31 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 56,60 g |
Cholesterol | 3,25 g |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 365,75 g |
– cukry | 48,10 g |
––– laktóza | 15,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 kg 2 kg brambor (vařených ve slupce) | Brambor zimní | 2000 g |
500 g 500 g uzené rolované plece | Vepřová plec | 500 g |
6 6 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 420 g |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
150 g 150 g sádla | Sádlo vepřové | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kmín (možno vynechat) | Kmín | |
4-5 4-5 vajec | Vejce slepičí | 315 g |
150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |