Nutriční hodnoty (Francouzské brambory II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 20 879 kJ / 4 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 247,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 204,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,94 g |
| Tuky | 270,88 g |
| – nasycené | 109,08 g |
| – nenasycené | 128,25 g |
| –– mononenasycené | 103,93 g |
| –– polynenasycené | 24,31 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 56,60 g |
| Cholesterol | 3,25 g |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 365,75 g |
| – cukry | 48,10 g |
| ––– laktóza | 15,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor (vařených ve slupce) | Brambor zimní | 2000 g |
| 500 g 500 g uzené rolované plece | Vepřová plec | 500 g |
| 6 6 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 420 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 150 g 150 g sádla | Sádlo vepřové | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kmín (možno vynechat) | Kmín | |
| 4-5 4-5 vajec | Vejce slepičí | 315 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |