Nutriční hodnoty (Polévka z tykve s kurkumou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 295 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,22 g |
| Tuky | 37,58 g |
| – nasycené | 5,27 g |
| – nenasycené | 26,81 g |
| –– mononenasycené | 19,52 g |
| –– polynenasycené | 7,29 g |
| ––– omega 3 | 1,86 g |
| Vláknina | 3,61 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 0,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| bílá tykev | Dýně čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| špetka špetka římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladkolistá petrželka (nebo koriandr) | Petržel nať čerstvá | |
| smetana (nemusí být) | Smetana kravská sladká 12% |