Nutriční hodnoty (Kroupové rizoto aneb "krupoto" s ajvarem a hříbky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 743 kJ / 2 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,47 g |
| Tuky | 29,47 g |
| – nasycené | 10,90 g |
| – nenasycené | 17,94 g |
| –– mononenasycené | 8,48 g |
| –– polynenasycené | 9,46 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 74,36 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 119 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 480,36 g |
| – cukry | 25,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g velkých krup | Kroupy ječné | 600 g |
| 300 g 300 g čerstých hříbků | Hřib čerstvý | 300 g |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 stroužky 4 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| libeček, petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 PL 1 PL ajvaru | Ajvar | 15 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 4 4 cherry rajčátka | Rajčata cherry | 120 g |
| olej | Olej řepkový |