Portobello steak

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

2 žampiony Portobello
2 stroužky česneku
1 cibule šalotka
1 chilli paprička
1 plátek ementálu
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje.

  2. Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran, ale hlavně ze spodní strany směsí česneku, soli a oleje. Jakmile je pánev rozpálena, tak vložíme žampiony a stáhneme teplotu. Necháme opékat z každé strany cca 7 minut – pokud jsou houby opravdu velké, můžeme chvilku přiklopit pokličkou.

  3. Jakmile jsou žampiony opečeny a tepelně upraveny, tak je dáme bokem a udržujeme teplé. Na jeden žampion položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku si orestujeme jemně nasekanou šalotku a nasekanou chilli papričku. Servírujeme polité výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Příloha rozpečená bagetka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Portobello steak

Tématické fráze: portobello portobello recept portobelo portobello recepty steakové žampiony recepty jak připravit žampiony portobello velké žampiony portobello recept portobelo recepty steakové žampiony recept porto bello steakové žampiony portobello na pánvi porto belo žampiony portobello steak recept na portobello recepty na žampiony velké portobello žampiony portobello recepty recept na portobelo portobelo recept zampionovy steak