Nutriční hodnoty (Telecí na paprice a žampiónech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 420 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,22 g |
| Tuky | 18,49 g |
| – nasycené | 10,51 g |
| – nenasycené | 6,23 g |
| –– mononenasycené | 5,29 g |
| –– polynenasycené | 0,94 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 15,86 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 343 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 37,50 g |
| – cukry | 22,10 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g telecí kýty | Telecí kýta | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 středně velké rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 200 g 200 g krémových žampiónů | Žampion čerstvý | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| asi 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| olej | Olej řepkový |