Nutriční hodnoty (Jablkovo-mrkvové těstíčko-na starší rohlíky nebo veku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 089 kJ / 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,68 g |
| Tuky | 10,58 g |
| – nasycené | 3,57 g |
| – nenasycené | 4,54 g |
| –– mononenasycené | 3,50 g |
| –– polynenasycené | 1,05 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 4,53 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 24,55 g |
| – cukry | 21,48 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jablko + mrkev 1:1 | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| hl. mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| rovná lžíce lžíce cukru-podle sladkosti jablek | Jablko čerstvé | |
| pár kapek kapek rumu | Rum | |
| na špičku nože na špičku nože prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| rohlíky nebo veka 2 -3 dny staré | Rohlík pšeničný bílý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |