Rajčatová omáčka

mardosa Kuchařka: mardosa

Omáčky 7 názorů

Suroviny

40 g rostlinného tuku
(Hera nebo jiný tuk)
60 g hladké mouky
40 g cibule
10 g cukru
2 lžice rajčatového protlaku
20 g másla
perník na strouhání
3 nové koření
3 celé pepře
1 bobkový list
špetka tymiánu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, aby zůstala světlá.

  2. Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa a dobře rozmícháme. Přidáme koření a za občasného míchání asi 30 minut povaříme.

  3. Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se omáčka řídká, můžeme zahustit strouhaným perníkem. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.

Poznámka

Já ji dneska dělala s masovými kuličkami, které jsem osmažila zvlášť na oleji a přidávala k omáčce.

Jako příloha je možno knedlík, těstoviny,...kdo co má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová omáčka

Tématické fráze: rajčatová omáčka rajčatová omáčka recept rajčatová omáčka z protlaku rajčatová omáčka z rajčat omacka z rajcat recept na rajcatovou omacku recept rajčatová omáčka rajčatové omačky recept rajčatove omačky račatová omáčka recepty rajčatová omáčka omačka rajčatova rajčatová omáčka rajčatová rajčata omačka omáčka z rajčatového protlaku omačka omáčka s rajčaty rajčatova omačka recepty rajcatovaomacka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít