Rajčatová omáčka

mardosa Kuchařka:

Omáčky 7 názorů

55

Suroviny

40 g rostlinného tuku
(Hera nebo jiný tuk)
60 g hladké mouky
40 g cibule
10 g cukru
2 lžice rajčatového protlaku
20 g másla
perník na strouhání
3 nové koření
3 celé pepře
1 bobkový list
špetka tymiánu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, aby zůstala světlá.

  2. Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa a dobře rozmícháme. Přidáme koření a za občasného míchání asi 30 minut povaříme.

  3. Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se omáčka řídká, můžeme zahustit strouhaným perníkem. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.

Poznámka

Já ji dneska dělala s masovými kuličkami, které jsem osmažila zvlášť na oleji a přidávala k omáčce.

Jako příloha je možno knedlík, těstoviny,...kdo co má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová omáčka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajčatová omáčka rajčatová omáčka recept rajčatová omáčka z protlaku recept rajčatová omáčka recept na rajcatovou omacku recept rajčatove omačky rajčatové omačky račatová omáčka recepty rajčatová omáčka rajčatová omáčka omačka rajčatova rajčatová omáčka z rajčatového protlaku omačka omáčka s rajčaty kuře v rajčatové omáčce základ na rajčatovou omáčku rajčatova omačka recepty rajcatova omacka protlak moje rychlá rajčatová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo