Nutriční hodnoty (Šunkové závitky v aspiku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 530 kJ / 1 322 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 117,92 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 114,42 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g | 
| Tuky | 81,50 g | 
| – nasycené | 17,40 g | 
| – nenasycené | 53,46 g | 
| –– mononenasycené | 29,59 g | 
| –– polynenasycené | 23,87 g | 
| ––– omega 3 | 0,75 g | 
| Vláknina | 5,94 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 3,13 g | 
| Sůl | 7,21 g | 
| Sacharidy | 27,37 g | 
| – cukry | 4,76 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1200 ml 1200 ml vody | Voda | 1200 ml | 
| 22 22 celých pepřů | Pepř černý | |
| 10 10 kuliček nového koření (koření mírně rozdrtit) | Nové koření | |
| 5 5 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 125 ml 125 ml bzeneckého octa | Ocet lihový | 125 ml | 
| 25 ks 25 ks cukerinů | E954 - Sacharin a jeho soli | |
| + 2 balíčky 2 balíčky čiré želatiny | Želatina vepřová | 20 g | 
| + šunka na závitky ( na 20 závitků- 20 plátků plátků šunky) | Šunka vepřová vařená | |
| + pomazánka do závitků (20 závitků) | ||
| 1 1 pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná | |
| 1-2 1-2 tavené sýry (podle velikosti) | Sýr tavený | |
| 1 lžíce 1 lžíce pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 15 g | 
| 1 lžička 1 lžička křenu s majonezou (krenex) | Křen čerstvý | 1 g | 
| 4 4 vejce uvařené natvrdo (žloutky utřít, bílky nasekat) | Vejce slepičí | 280 g | 
| 250 g 250 g salámu (junior, gothaj) | Polosuchý salám | 250 g | 
| 5 5 okurek podle velikosti | Okurka salátová čerstvá | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce majolky | Majonéza | 22.5 g | 
| 1 1 nastrouhaná uvařená brambora | Brambor zimní | 50 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| několik několik kousků červené sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| trochu trochu balsamicového octa | Ocet balsamikový bílý | |
| sůl, pepř | Pepř černý |