Kávový likér

Dannette Kuchař: Dannette

Nápoje 1 názor

Suroviny

2 lžíce rozpustné kávy
4 lžíce vroucí vody
200 g jemného cukru krupice
125 ml rumu
125 ml whisky
4 žloutky
1 vanilkový cukr
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustnou kávu zalijeme vroucí vodou a rozmícháme se lžící krupice.

  2. Rum smícháme s whisky.

  3. Žloutky se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.

  4. Vmícháme kávu, kondenzované mléko a alkohol.

  5. Směs necháme odstát, dokud pěna neslehne.Vychladlý likér nalijeme přes sítko do vymytých lahví, uzavřeme a necháme zhruba 3 týdny odležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávový likér

Tématické fráze: kávový rum likér z kondenzovaného mléka rum kavovy domácí rum likéry z kondenzovaného mléka domácí likéry krémový likér domácí kávový rum kávovej rum domácí likéry z rumu domácí krémový likér baylies složení recepty likéry likér z rumu likér krémový recept recept na kávový rum domácírum bezinkovo-kávový likér krémové likéry slozeni baylies

Zapomněl/a jsem heslo