Nutriční hodnoty (Ředkvičková polévka s celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 803 kJ / 192 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,45 g |
| Tuky | 8,72 g |
| – nasycené | 5,43 g |
| – nenasycené | 3,14 g |
| –– mononenasycené | 2,69 g |
| –– polynenasycené | 0,45 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 18,22 g |
| – cukry | 6,90 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky ředkviček i s lístky | Ředkvička čerstvá | 220 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |