Nutriční hodnoty (Vepřová plec na pivě a divokém koření s domácím knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 315 kJ / 1 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 159,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
| Tuky | 52,30 g |
| – nasycené | 16,85 g |
| – nenasycené | 26,70 g |
| –– mononenasycené | 22,29 g |
| –– polynenasycené | 4,41 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 2,80 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 21,92 g |
| – cukry | 16,12 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vykostěné vepřové plece | Vepřová plec | 800 g |
| 2 PL 2 PL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
| 1 PL 1 PL červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 kuličky 2 kuličky jalovce a celý pepř | Pepř černý | |
| šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 1,5 PL 1,5 PL másla | Máslo kravské | 15 g |
| 250 ml 250 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 250 ml |
| solamyl na zahuštění | Bramborový škrob |