Nutriční hodnoty (Zadělávaný květák s brambory a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 632 kJ / 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,37 g |
| Tuky | 17,90 g |
| – nasycené | 8,79 g |
| – nenasycené | 6,55 g |
| –– mononenasycené | 5,35 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 3,98 g |
| Cholesterol | 249 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 43,40 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední květák | Květák čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 jarní cibulky bílá část | Cibulka jarní čerstvá | |
| zeleninový vývar nebo voda | Vývar zeleninový | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| cca 2 lžíce cca 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| lžíce lžíce jemně sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
| vejce na tvrdo - nemusí být | Vejce slepičí |