Chalupářská roláda

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut 6 porcí Vepřové maso 11 názorů

Chalupářská roláda
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

tenký plát vepřového masa - od žeber
Nyní v akci
2 vejce
Nyní v akci
8 plátků šunky
Nyní v akci
2 cibule
pažitka
sůl
pepř
plnotučná hořčice
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového masa rozložíme, okořeníme pepřem a solí, potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Poklademe rovnoměrně plátky šunky.

  3. Na pánvi orestujeme na oleji na měsíčky nakrájené cibule a poklademe na plátky šunky.

  4. Usmažíme vejce a rozetřeme do cibule.

  5. Poté plát pevně srolujeme a převážeme nití.

  6. Roládu zprudka po obvodu opečeme na pánvi a dáme do pekáče, kde lehce podlijeme vodou a pečeme do křupava. Podáváme s opékaným bramborem.

Poznámka

Plát masa jsem dostal od známé - řeznictví Rosice u Brna, dle mého odhadu je ořez z žeber, ale nevím to jistě - viz foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chalupářská roláda

  • tomík tomík(neregistrovaný)

    vypadá velice chutně určitě vyzkoušíme:-p

    Odpovědět

  • petnovka petnovka

    Roláda je vynikající. Plát je od žeber, ten stejný kupujeme u řezníka Slámy v Bíteši.:yes:

    Odpovědět

  • nenan nenan

    no to je nááádhera-musím dát bod:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-)):-D:-)) Úžasný komentář, děcka!! Tož nezbylo, kurňa:-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Krásná fotka, osvědčený a nezkazitelný recept!!!:-p:-K Otto, mám hrozně ráda takové "chlapské" pokrmy, které sem dáváš ty, Jenda, nebo které v reálu připravuje můj tchán. Jednou za čas jsou potřeba a člověk si na nich pochutná - já jsem je měla nejraději na vysoké, když jsem za celý týden spolkla maximálně pět párků v rohlíku (taky jsem měla 48 kg) a pak jsem přijela někam, kde se pekla nebo grilovala "živáňská", to jsem fakt nechápala a nacpala se (asi 5 dkg:-D ) a byl to pro mě velký svátek...;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Tak to je úlet Komec je Komárov, to vím, ale nějak jsem měla pocit, že jste od přehrady(asi nějaký komentář):-8Se stydím, tata by mi dal, že se v Brně(a hantecu)pletu...

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Komec je Komárov ale v Komíně mám rodiče a bydlel jsem tam taky 76 - 88. A nezbylo hi hi !!! Sám mám málo néééé!:-)):-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Z Komína jooo?Tak to by šlo...z oltecu je mama no a já su původně přímo ze štatlu..Otto nedělej fóry a doval kósek..:-))

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Kurňa z Komecu přece néééé, ale jinak rozené Oltečák!!!:-D:-D

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Krása, dávám bodík.Otto odkud z Brna, že jste?...já od Prýglu, tak jestli zbyl kousek...:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Otíku, nááádhera!!! To se ti povedloooo!!!:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo