Nutriční hodnoty (Tmavé raženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 533 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,55 g |
Tuky | 49,01 g |
– nasycené | 17,55 g |
– nenasycené | 28,61 g |
–– mononenasycené | 15,09 g |
–– polynenasycené | 13,52 g |
––– omega 3 | 3,75 g |
Vláknina | 35,82 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 490,76 g |
– cukry | 29,78 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
rovná lžička lžička sladěnky | Sladěnka | |
130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
8-10 g 8-10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 9 g |
220 g 220 g odvaru z melty | Káva čekanková mletá | 220 g |
30 g 30 g sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
40 g 40 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 40 g |
350 g 350 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
20 g 20 g mletého lněného semínka | Lněná semínka | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
lněná semínka na posyp | Lněná semínka |