Nutriční hodnoty (Hrníčková bábovka s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 102 kJ / 5 522 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,25 g |
| Tuky | 191,37 g |
| – nasycené | 20,39 g |
| – nenasycené | 144,35 g |
| –– mononenasycené | 64,10 g |
| –– polynenasycené | 80,25 g |
| ––– omega 3 | 5,83 g |
| Vláknina | 56,25 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 841 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 789,60 g |
| – cukry | 284,85 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 0,25 hrnku 0,25 hrnku oleje (másla) | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 2 2 větší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |