Nutriční hodnoty (Polévka z dýně, mrkve a žamponů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 662 kJ / 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,97 g |
| Tuky | 0,35 g |
| – nasycené | 0,76 g |
| – nenasycené | 2,47 g |
| –– mononenasycené | 0,37 g |
| –– polynenasycené | 2,10 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 9,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 83 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 32,83 g |
| – cukry | 6,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 5 lístků 5 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| kousek kousek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 2 l 2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 2000 ml |