Nutriční hodnoty (Babiččina kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 624 kJ / 866 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,58 g |
| Tuky | 48,70 g |
| – nasycené | 24,97 g |
| – nenasycené | 18,76 g |
| –– mononenasycené | 12,88 g |
| –– polynenasycené | 5,88 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 21,06 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 62,82 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hub (nakrájených) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek brambor (nakrájených na kostičky) | Brambor zimní | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla na jíšku | Jíška máslová | 22.5 ml |
| trocha trocha mouky na jíšku (cca 1-2 lžíce) | Jíška máslová | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce octu (podle chuti) | Ocet lihový | 15 ml |
| 2-3 kuličky 2-3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku smetany na vaření (nebo ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 kousek 1 kousek másla na zjemnění | Máslo kravské | 25 g |