Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Babiččina kulajda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 624 kJ /
866 kcal
Bílkoviny33,61 g
– z toho živočišné bílkoviny20,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,58 g
Tuky48,70 g
– nasycené24,97 g
– nenasycené18,76 g
–– mononenasycené12,88 g
–– polynenasycené5,88 g
––– omega 30,32 g
Vláknina21,06 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy62,82 g
– cukry5,20 g
––– laktóza0,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek hub (nakrájených) Hřib čerstvý 250 g
1 hrnek 1 hrnek brambor (nakrájených na kostičky) Brambor zimní 250 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru Vývar kuřecí 500 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce másla na jíšku Jíška máslová 22.5 ml
trocha trocha mouky na jíšku (cca 1-2 lžíce) Jíška máslová
kopr Kopr nať čerstvý
1 lžíce 1 lžíce octu (podle chuti) Ocet lihový 15 ml
2-3 kuličky 2-3 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1/2 hrnku 1/2 hrnku smetany na vaření (nebo ke šlehání) Smetana kravská sladká 12%
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 kousek 1 kousek másla na zjemnění Máslo kravské 25 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.