Nutriční hodnoty (Babiččina kulajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 624 kJ / 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,58 g |
Tuky | 48,70 g |
– nasycené | 24,97 g |
– nenasycené | 18,76 g |
–– mononenasycené | 12,88 g |
–– polynenasycené | 5,88 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 21,06 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 62,82 g |
– cukry | 5,20 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hub (nakrájených) | Hřib čerstvý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek brambor (nakrájených na kostičky) | Brambor zimní | 250 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce másla na jíšku | Jíška máslová | 22.5 ml |
trocha trocha mouky na jíšku (cca 1-2 lžíce) | Jíška máslová | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce octu (podle chuti) | Ocet lihový | 15 ml |
2-3 kuličky 2-3 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku smetany na vaření (nebo ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 kousek 1 kousek másla na zjemnění | Máslo kravské | 25 g |