Nutriční hodnoty (Pórková polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 194 kJ / 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 45,33 g |
| – nasycené | 28,96 g |
| – nenasycené | 15,41 g |
| –– mononenasycené | 13,17 g |
| –– polynenasycené | 2,24 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 21,13 g |
| – cukry | 4,36 g |
| ––– laktóza | 3,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 80 ml 80 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky bílého pepře | Pepř bílý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kmín | Kmín |