Nutriční hodnoty (Nejlepší maková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 382 kJ / 4 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,40 g |
| Tuky | 189,37 g |
| – nasycené | 20,04 g |
| – nenasycené | 143,40 g |
| –– mononenasycené | 64,00 g |
| –– polynenasycené | 79,40 g |
| ––– omega 3 | 5,83 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 540,00 g |
| – cukry | 210,00 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 0,75 hrnku 0,75 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 sáček 1 sáček kypřícího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 0,25 hrnku 0,25 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| polohrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná polohrubá |