

Ražniči pečené v alobalu
Suroviny 3 porce
- 3 plátky vepřové krkovičky (plecko)
- 3 cibule
- plátky anglické slaniny
- 3 klobásky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- olej
- 3 špejle
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme je, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme olejem. Takhle připravené plátky masa naskládáme na sebe a dáme je nejlépe přes noc uležet do lednice.
Plátky masa a anglické slaniny nakrájíme na čtverečky, klobásku a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na špejli. Takto připravený špíz položíme na alobal a zamotáme, konce přimáčkneme, aby se během pečení nevypařila všechna šťáva.Pokud nám zůstanou zbytky surovin, položíme je na alobal a na něj teprve špíz. Někdy tak na alobal přidám několik plátků česneku.
Zabalené špízy dáme na plech a vložíme do trouby a pečeme při 180°C necelou hodinu a půl, podle druhu použitého masa.
Pokud během pečení chceme zkontrolovat měkkost masa, dáme pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva a pokud budeme ještě dopékat, řádně zabalíme.
Poznámka od kuchařky
Receptů na špízy a ražniči je tu na stránkách velké množství. Tento recept se u nás doma dělal už za mého dětství a já ho tu na stránkách nenašla, tak snad nebude vadit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ražniči pečené v alobalu
-
Vypadá to lákavě. Ukládám si ho
-
My tam síce nedávame cesnak ale je to výborné...
-
Tereza Stepanova: Terezko, děkuji, že jsi vyzkoušela
Papriku dávám, když ji mám, dnes zrovna u nás také byly špízy, i s paprikou. Díky i za přidanou fotku -
Ivulinko
, děkuju za výborný oběd
. Do ražničí jsem ještě přidala červenou a žlutou papriku, aby to bylo více barevnější. Dovolila jsem si přidat fotečku a bodíka jsem už dala předtím
.
-
-
namka,
moc pekne, tez zdravim Ivulda, Ivana Ivka mi rikaji, ale jinak jsme zde jako :? varilamyskakasicku, ahooj a dobrou ja
-
Tak mám čas prohlížet recepty.A tento se mi moc líbí.V alobalu jsem je ještě nedělala.Tak to vyzkoušíme.
-
Ivulinko, to je krása - už jsem dlouho nedělala - musím co nejdřív realizovat
-
Na špejle někdy napichuji kromě masa, cibule, klobásky, plátky slaninky i kolečka brambor.
Rada pro začátečníky = alobal potřít olejem. Ivanka, nádherná fotka a za ražniči v alobale + 16.
-
super, teď jsem přišla z práce, hladová a tady taková krása
-
ivulinko, to jsme už dlouho neměli, děkuji za připomenutí
nádheras - koneckonců jak jinak od Tebe
+
-
ražniči jsem dělala minule,hezké fotečky,bod...
-
-
Posilam 10. bodik, raznici muzu a fotka vypada fakt dobre.
-
Jani
, ty jsi ale lichotnice, až budu mít navěřeno tolik co ty, tak snad budu..., díky