Nutriční hodnoty (Pečená batátovo-dýňová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 941 kJ / 942 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,35 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,70 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,65 g | 
| Tuky | 35,17 g | 
| – nasycené | 22,89 g | 
| – nenasycené | 10,61 g | 
| –– mononenasycené | 9,37 g | 
| –– polynenasycené | 1,24 g | 
| ––– omega 3 | 0,35 g | 
| Vláknina | 31,63 g | 
| Cholesterol | 114 mg | 
| Sodík | 258 mg | 
| Sůl | 0,56 g | 
| Sacharidy | 125,35 g | 
| – cukry | 33,59 g | 
| ––– laktóza | 7,70 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| cca 400 g 400 g batátů (odpovídá cca 2 středně velkým kusům) | Batáty neloupané | 400 g | 
| cca 400 g 400 g máslové dýně (odpovídá cca 1 menšímu kusu) | Dýně máslová čerstvá | 400 g | 
| 3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml | 
| 100 ml 100 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 100 ml | 
| cca 0,5 litru cca 0,5 litru vody nebo vývaru | Voda | |
| olej dle potřeby | Olej řepkový | |
| sušený tymián | Tymián sušený | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská |