Nutriční hodnoty (Kulajda s hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 378 kJ / 1 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,40 g |
Tuky | 66,86 g |
– nasycené | 41,08 g |
– nenasycené | 21,04 g |
–– mononenasycené | 18,34 g |
–– polynenasycené | 2,70 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 70,25 g |
– cukry | 12,95 g |
––– laktóza | 7,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-400 g 300-400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 350 g |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
máslo | Máslo kravské | |
150-200 ml 150-200 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 175 ml |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
kuřecí vývar nebo voda | Vývar kuřecí | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
1 1 vejce na hniličku na porci | Vejce slepičí | 70 g |