Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kulajda s hlívou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 378 kJ /
1 046 kcal
Bílkoviny29,68 g
– z toho živočišné bílkoviny14,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,40 g
Tuky66,86 g
– nasycené41,08 g
– nenasycené21,04 g
–– mononenasycené18,34 g
–– polynenasycené2,70 g
––– omega 30,64 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy70,25 g
– cukry12,95 g
––– laktóza7,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300-400 g 300-400 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 350 g
4 4 brambory Brambor zimní 200 g
2 2 šalotky Šalotka čerstvá
máslo Máslo kravské
150-200 ml 150-200 ml smetany na šlehání Smetana kravská sladká 30% 175 ml
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
kuřecí vývar nebo voda Vývar kuřecí
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
bobkový list Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská
ocet a cukr podle chuti Cukr bílý
čerstvý kopr Kopr nať čerstvý
1 1 vejce na hniličku na porci Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.