Nutriční hodnoty (Kulajda s hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 378 kJ / 1 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,40 g |
| Tuky | 66,86 g |
| – nasycené | 41,08 g |
| – nenasycené | 21,04 g |
| –– mononenasycené | 18,34 g |
| –– polynenasycené | 2,70 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 70,25 g |
| – cukry | 12,95 g |
| ––– laktóza | 7,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 350 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 150-200 ml 150-200 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 175 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| kuřecí vývar nebo voda | Vývar kuřecí | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| 1 1 vejce na hniličku na porci | Vejce slepičí | 70 g |