Nutriční hodnoty (Topinka se smetanovými houbami a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 023 kJ / 723 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,60 g |
| Tuky | 60,52 g |
| – nasycené | 34,00 g |
| – nenasycené | 20,39 g |
| –– mononenasycené | 17,60 g |
| –– polynenasycené | 2,79 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 11,90 g |
| – cukry | 6,50 g |
| ––– laktóza | 4,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hub - žampiony, shimeji | Hřib čerstvý | 200 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| chléb | Chléb pšeničný kváskový | |
| olej | Olej řepkový |