Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 631 kJ / 3 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 167,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,96 g |
| Tuky | 249,33 g |
| – nasycené | 130,36 g |
| – nenasycené | 107,24 g |
| –– mononenasycené | 92,72 g |
| –– polynenasycené | 14,52 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 7,47 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,28 g |
| Sacharidy | 83,49 g |
| – cukry | 63,16 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g jehněčí kýty | Jehněčí kýta | 750 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tymián | Tymián sušený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 1 1 malá sklenička Halali | Halali | |
| špetka špetka koření na divočinu | Pepř černý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 22.5 g |
| máslo podle chuti | Máslo kravské | |
| 250 ml 250 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky polohrubé mouky na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá | 10 g |
| 1/2 1/2 omytého citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| masový vývar | Vývar masový |