Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík-ala zajíc

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hafikov hafikov

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie436 kJ /
104 kcal
Bílkoviny2,96 g
Tuky0,54 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy18,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso prošpikujeme slaninou. Krok 2: Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme, přidáme zeleninu, koření, sůl a do základu vložíme maso. Krok 3: Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme, zastříkneme šťávou z 1 citronu. Krok 4: Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není na škodu alespn jednou maso otočit. Krok 5: Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou. Krok 6: Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut. Krok 7: Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme. Zdá li se vám kyselá-cukrem, lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice a nakonec vmícháme smetanu. Poté vložíme maso zpět.

Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť

Zveřejněno 1. 12. 2009

Poznámka autorky hafikov

Tento recept mám od bratra-který je vyučený kuchař,ale toto krásné,voňavé řemeslo neděla-škoda

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík-ala zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík-ala zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tohoto králíka dělám dost často, chutná nám. Syn chová belgické obry. ten v šesti měsících dosahuje až sedmi kg. To je potom něco.

Ahoj, tak teď jsem to dojedl a teda musím přiznat, že skvělý..mám nové nejoblíbenější jídlo..supr..škoda, že brácha nedělá už kuchaře, protože to byl asi mistr..Díky za recept:-!:yes:http://www.toprecepty.cz

Gabina+ hafikov, posilam vam obema za radu:-K:-K:-K:yes:

Košíček je vlastně původně určený na sypaný čaj-jelikož sypaný čaj nepoužívám, tak má využití všade tam ,kde vařím celé koření,abych následně nemusela lovit,nebo cedit(ale není to můj nápad,jednou jsem podobné využití zahlédla v tv.)Osvědčilo se!!!:-K

Ou, omluva pro hafikov. Ten palec je samozrejme nahoru, ma omluva Zdenda.:yes::yes::yes::yes::-8

Muze to bejt asi mnamka, mame tam taky od tchyne. Dam navrh na realizaci, davam za to :no::-p a mam dotaz. Uz mam vice roku, slysim poprve ten kosik na koreni. Co to prosim je a kde ho muzeme koupit, Diky za odpoved a radu!;-)

ó to vypadá sakra dobře,to ukládám :-)):-K

jj, taky znám :-p:yes: (skoro jsem přehlédla jalovec, ale je tam :-D)

Budu dělat na neděli tak potom vložím fotku:-)

Jani znám, moc dobrý králík. Taky můj syn kuchař ho vařil;-):yes::yes:

Tématické fráze:
dort králík, dort zajíc, zajíc recepty bezkonkurenční, recepty zajic, dorty králík, králík dort, zajic recepty, dorty zajíc, zajíc, zajíc-recept, zajíc-recepty, králík ala zajíc na smetaně, dort pro kralika, dort-kralik, omacka ze zajice kysela, dort králík, nalozeny zajic, prodej králíků belgicky obr, recepty na zajíce nebo králíka, králík nebo zajíc

Suroviny:
stehno králičí, mrkev, petržel, celer, cibule, slanina, koření nové koření, tymián, pepř celý, bobkový list, jalovec, sůl, citron, mouka hladká, smetana na vaření, brusinky

Přidat fotografie receptu