Nutriční hodnoty (Maková krupičná kaše s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 149 kJ / 1 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,81 g |
| Tuky | 83,22 g |
| – nasycené | 34,67 g |
| – nenasycené | 41,73 g |
| –– mononenasycené | 20,72 g |
| –– polynenasycené | 21,01 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 158 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 188,33 g |
| – cukry | 96,27 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 100 g 100 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 100 g |
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| kdo má rád - špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 80 g 80 g mletého máku | Mák modrý mletý | 80 g |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |