Nutriční hodnoty (Slaný koláč s kapustičkami a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 843 kJ / 2 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,10 g |
| Tuky | 128,65 g |
| – nasycené | 53,02 g |
| – nenasycené | 62,52 g |
| –– mononenasycené | 51,03 g |
| –– polynenasycené | 11,49 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 32,78 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 5,24 g |
| Sacharidy | 250,19 g |
| – cukry | 28,03 g |
| ––– laktóza | 9,19 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 400 g 400 g kapustiček | Kapusta růžičková čerstvá | 400 g |
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| hrst hrst strouhaného čedaru | Čedar | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| půl půl žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | |
| špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá |