Nutriční hodnoty (Krémová zelná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 889 kJ / 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,19 g |
| Tuky | 1,19 g |
| – nasycené | 0,70 g |
| – nenasycené | 2,96 g |
| –– mononenasycené | 0,94 g |
| –– polynenasycené | 2,02 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 8,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,62 g |
| – cukry | 1,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malá hlávka bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1,5-2 l 1,5-2 l zeleninového vývaru (vody) | Vývar zeleninový | 1750 ml |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 ČL 1 ČL drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| pepř nebo mleté chilli | Pepř černý | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| slanina | Špek | |
| parmezán | Parmezán | |
| řeřicha | Řeřicha čerstvá | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá |