Pečená krůtí stehna

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 2 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 krůtí spodní stehna s kůží a s kostí
10 g chalupářské slaniny
sůl
lžička kmínu
6 snítek čerstvého tymiánu
200 ml vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z obou stran trochu osolené, okmínované) a přidáme zbylé snítky tymiánu. Podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl, dokud není maso měkké.

  2. Během pečení můžeme maso podlít výpekem, či přidat trochu vody pro vytvoření více šťávy, pokud se rychleji vypařuje. podávala jsem s knedlíkem a kyselým zelím.

Poznámka

Recept je postavený na dietě na slinivku, tedy bez oleje a jen s mírným obsahem tuku slaniny. Kmín je proto lepší mírně nadrtit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krůtí stehna

  • hospodyne hospodyne

    MamlajdaD: :-K:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    MajaV: Já jsem tvojí snahu o dietnost pochopila, jen doufám, že ti, kdo musí držet tuhle nepříjemnou dietu znají své možnosti a použijí recept pro sebe jen jako vodítko a pro členy rodiny jako celkově použitelný recept pro všechny. :-8 Jen jsem tím chtěla říct svojí představu o receptech Lenky Škulinové, ale tím netvrdím, že musím mít pravdu, ;-) Jde fakt jen o mojí představu. Ale některé recepty jsou podle mne pěknně upravené, docela se mi líbí. Ahojky a přeji pěkný večer! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    MamlajdaD: Autorka má doslova napsáno, že recept je postaven na dietě na slinivku, proto jsem reagovala, že tento recept na slinivkovou dietu takto upravený vhodný není. O fotografii tady nikdo nemluvil. Jinak tě taky velmi zdravím :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    MajaV: Dajda: Děvčata, myslím si, že kdyby tady autorka přidala fotku toho, co si sama dietně dá na talíř, tak by se to asi nikomu moc nelíbilo. Zřejmě vaří i pro dalšího člena rodiny a fotky nedietního talíře pro něj přidává sem. Alespoň já si to tak vysvětluji. :-8 Obě vás zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    MajaV: Máte naprostou pravdu, slinivková dieta je přísnější než žlučníková a je postavená na absolutním odtučnění. Pokud tuk, tak jen kousek másla do hotového jídla. Nemůže tam být ani kmín ani tymián, protože jde o drobné tvrdší kousky, a kyselé zelí už vůbec ne! ;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    No, upřímně, na slinivkovou dietu bych tam tu slaninu (byť v malém množství) nedávala vůbec. Krůtí stehno je výborné upéct jen se solí a kmínem a tuku je spousta také už v té kůži, tak tu bych klidně i před pečením sloupla. Když už teda mám omezit tuky.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Lenka Škulinová: Moc pekně to na talíři vypadá, recept je dobře popsaný a moc si cením té vysvětlující poznámky o malém použití tuku. :yes::-K Prosím, pište to do poznámky vždycky, užiatelé si to nemusí, v tom množství receptů zde, pamatovat. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo