Nutriční hodnoty (Celerovo-bramborový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 305 kJ / 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,10 g |
| Tuky | 26,47 g |
| – nasycené | 16,36 g |
| – nenasycené | 9,21 g |
| –– mononenasycené | 7,77 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 28,70 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 49,45 g |
| – cukry | 12,03 g |
| ––– laktóza | 3,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1,5 1,5 zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 2 krajíce na kostičky nakrájeného chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| strouhaný parmezán | Parmezán |