Nutriční hodnoty (Domácí "tavený" sýr)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 047 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 17,46 g |
| – nasycené | 11,59 g |
| – nenasycené | 5,24 g |
| –– mononenasycené | 4,78 g |
| –– polynenasycené | 0,46 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 49,02 g |
| – cukry | 49,02 g |
| ––– laktóza | 49,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l plnotučného čerstvého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 2,5 2,5 polévkových lžic octa | Ocet lihový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 3 slabé plátky másla | Máslo kravské | 3 g |
| bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| šunka | Šunka vepřová vařená | |
| koření | Pepř černý | |
| zelenina podle chut, např. červená paprika, cibule | Mrkev čerstvá |